ویکی دیجیتال مارکتینگ

اصطلاحات رایج دیجیتال مارکتینگ

اصطلاحات رایج دیجیتال مارکتینگ

wiki

جستجو

فیلتر بر اساس حروف

wiki-fa-chachter

بازاریابی دیجیتال

Digital Marketing

بازاریابی اینترنتی، بازاریابی آنلاین، بازاریابی دیجیتال یا دیجیتال مارکتینگ (Digital Marketing) اصطلاحاتی هستند که در واقع برای همان دیجیتال مارکتینگ به کار می‌روند. تا امروز تعاریف مختلفی برای دیجیتال مارکتینگ ارائه شده است، ولی کاربردترین و ساده‌ترین آنها استفاده از ابزارهای آنلاین و دیجیتال در راستای تحقق اهداف بازاریابی و فروش است.
بازاریابی دیجیتال می‌تواند شامل روش‌های مختلفی چون بازاریابی شبکه‌های اجتماعی، بهینه‌سازی سایت برای موتورهای جستجو، ایمیل مارکتینگ، بازاریابی محتوایی، تبلیغات کلیکی و… شود.

بازاریابی داخلی

Inbound Marketing

بازاریابی داخلی، بازاریابی ربایشی، بازاریابی درونگرا از اصطلاحات رایجی است که به عنوان معنای اینباند مارکتینگ به کار برده می‌شود. زمانی که مشتری از راه‌های مختلف سمت شما می‌آید قیف بازاریابی (قیف فروش) یا مسیری تحت عنوان سفر مشتری را پشت سر می‌گذارد. اگر در این مسیر با روش‌هایی غیر از تبلیغات مستقیم و با ارائه محتوای ارزشمند و کاربردی تلاش کنید تا مخاطب به مشتری تبدیل شود، این فرایند را بازاریابی ربایشی یا درونگرا (Inbound Marketing) می‌گویند.

بازاریابی بیرونی

Outbound Marketing

بازاریابی بیرونی، بازاریابی خروجی، بازاریابی برونگرا یا آوت‌باند مارکتینگ در واقع همان فرایند تبلیغات و بازاریابی پیوسته به روش مستقیم برای افزایش فروش محصولات است که از سال‌های دور آن را می‌شناسیم. در بازاریابی درونگرا مشتری یا کاربر است که سراغ شما می‌آید، ولی در بازاریابی برونگرا این شما هستید که سراغ مشتری می‌روید.

همکاری در فروش

Affiliate Marketing

سیستم همکاری در فروش یا بازاریابی پورسانتی که با افیلیت مارکتینگ نیز شناخته می‌شود، در واقع روشی مرسوم از بازاریابی در دنیای آفلاین و آنلاین است که می‌تواند خروجی خوبی داشته باشد. در این سیستم شما به عنوان یک ناشر، تبلیغات محصولاتی که برای خودتان نیست روی سایت یا دیگر صفحات خود منتشر می‌کنید و در ازای تحقق اهداف مشخص پورسانت یا درصدی از فروش می‌گیرید. گاهی این درصد می‌تواند عدد ثابتی باشد.

بازاریابی محتوایی

Content Marketing

اگر بخواهیم ساده و کاربردی بازاریابی محتوایی را تعریف کنیم، می‌توانیم بگوییم کانتنت مارکتینگ استفاده از محتوای کاربردی و جذاب برای تحقق برنامه‌های بازاریابی و فروش است. در این روش شما با استفاده از انواع فرمت‌های محتوا سراغ مخاطب خود می‌روید تا ابتدا بتوانید آن را درگیر و وفادار کنید تا سپس به مشتری تبدیل شود. نکته مهمی که باید در نظر داشته باشید این است که ابتدا باید به خوبی مفاهیم بازاریابی را بدانید تا بتوانید با محتوای خود و قدرت کپی رایتینگ مشتریان را جذب کنید تا در نهایت فروش مورد نظر محقق شود.

بازاریابی شبکه‌های اجتماعی

Social Media Marketing

اگر از شبکه‌های اجتماعی مختلف برای بازاریابی محتوایی، انتشار محتوا، بازاریابی و تبلیغات محصولات و خدمات خود استفاده کنید، روش مورد نظر شما بازاریابی شبکه‌های اجتماعی نامیده می‌شود. نکته مهمی که باید در نظر داشته باشید این است که تا می‌توانید از بازاریابی و فروش مستقیم دوری کنید و به دنبال این باشید که با انتشار محتوای جذاب و تعامل بیشتر با مخاطبان، از آنها خریداران وفادار بسازید.

نرخ تبدیل

Conversion Rate

شما با انواع روش‌های تبلیغاتی و بازاریابی خود در فضای آنلاین و با استفاده از ابزارهای دیجیتال دنبال یک هدف مهم هستید، اینکه در نهایت کاربران اقدام مورد نظر شما را انجام دهند. مهمترین اقدامی که انتظار دارید خرید محصولات است، ولی گاهی می‌تواند شامل ثبت نام، پرکردن فرم، شرکت در یک رویداد، دانلود یک فایل یا نصب اپلیکیشن مورد نظر شما باشد.
به طور کلی نرخ تبدیل یعنی تعداد افرادی که از بین کل کاربران وارد شده به سایت، اقدام مورد نظر شما را انجام داده‌اند. درصد نرخ تبدیل به صورت زیر محاسبه می‌شود:

  100×(تعداد کل بازدیدکنندگان/ تعداد بازدیدکنندگانی که اقدام موردنظر را انجام داده‌اند) = نرخ تبدیل

بهینه سازی نرخ تبدیل

Conversion Rate Optimization

همان طور که در بالا اشاره کردیم، نرخ تبدیل اهمیت زیادی دارد و نشان می‌دهد تا چه اندازه در ازای هزینه پرداخت شده برای تبلیغات، عملکرد موفقی داشته‌ایم و نرخ تبدیل ما چقدر بوده است. از این رو بهینه‌سازی نرخ تبدیل نیز اهمیت زیادی دارد.
بهینه سازی نرخ تبدیل یعنی مجموعه اقدامات و فرایندهای مختلفی که در بخش‌های متفاوت انجام می‌دهیم تا نرخ تبدیل ما به بیشتری میزان خود برسد.

تست ای / بی

A/B Testing

تست A/B یکی از مرسوم‌ترین روش‌ها در بازاریابی دیجیتال است. در این روش بعد از مدتی که از اجرای یکی از کمپین‌ها گذشت، تست A/B را به کار می‌گیرید تا بتوانید به نتیجه دلخواه‌تان برسید. در واقع هر زمان بخواهید بین دو گزینه A و B آزمایش کنید تا براساس بازخورد به دست آمده به گزینه مناسب برسید، تست A/B (A/B Testing) انجام داده‌اید.

نرخ پرش

Bounce Rate

نرخ پرش یا بانس ریت (Bounce Rate) با اینکه همیشه معیاری قطعی برای سنجش نیست، ولی یکی از بدترین شاخص‌های کلیدی عملکرد (KPI) است که می‌تواند برای یک سایت رخ دهد. اگر بخواهیم نرخ پرش را خیلی ساده تعریف کنیم، یعنی اینکه از بین تعداد کل ورودی‌های سایت شما، چه تعداد از کاربران بدون سر زدن به صفحه بعدی یا اقدامی خاص خیلی زود سایت را ترک کرده یا به صفحه قبلی برگشته‌اند.

نرخ کلیک

Click Through Rate – CTR

نرخ کلیک (CTR) یکی از مهمترین سنجه‌های دیجیتال مارکتینگ است که اهمیت بسیاری زیادی دارد. در واقع نرخ کلیک به معنایی این است که چه تعداد از کل کاربرانی که لینک شما را در نتایج جستجوی گوگل، تبلیغات کلیکی، از طریق ایمیل یا هر پیام دیگری دیده‌اند روی آن کلیک کرده‌اند. هر لینک، کلمه کلیدی یا صفحه از سایت می‌تواند نرخ کلیک متفاوتی داشته باشد.

ترافیک طبیعی

Organic Traffic

ترافیک طبیعی یا ترافیک ارگانیک شامل ترافیکی می‌شود که از طریق موتورهای جستجو وارد سایت شما می‌شوند. فرض کنید کاربری عبارت تبلیغات کلیکی را در گوگل جستجو کرده و از طریق لینک نشان داده شده در نتایج جستجو وارد سایت یکتانت شود، به این ترافیک ورودی ارگانیک یا طبیعی گفته می‌شود.

می خواهید با ما همکاری کنید ؟

در صورت نیاز به مشاوره در خصوص پروژه خود با ما تماس بگیرید .

817 40 386 051

داخلی 204